Välkomna till vetenskapsfestivalen Scifest i Uppsala

23 februari 2017

Experimentera med eld, ljus och ljud. Lär dig hur en cell ser ut egentligen. Gräv i den geologiska sandlådan och gör experiment med vatten. Lär dig mer om digital arkeologi eller vad som händer med ett blodprov. Gör en biogasballong eller programmera legorobotar… Den 9-11 mars bjuder vetenskapsfestivalen Scifest nyfikna i alla åldrar att prova på och få smakprov på forskning vid Uppsala universitet. Välkomna till Fyrishov i Uppsala!

Nu är det snart dags för sjätte upplagan av vetenskapsfestivalen SciFest i Uppsala. 9-11 mars slås portarna upp på Fyrishov för skolelever, lärare och allmänhet.

För skolan

9-10 mars är det Scifest för skolan. Här kan du som lärare väcka nyfikenhet, intresse och lusten hos sina elever att lära sig mer. Välj mellan ett stort utbud av aktiviteter inom olika ämnen. Läs mer om aktiviteterna för skolan.

För allmänheten

Den 11 mars bjuds allmänheten in till Scifest. Ett spännande och inspirerande scenprogram och massor med prova-på-aktiviteter inom flera forskningsområden väntar på alla nyfikna. Festivalen är öppen klockan 9-16 och inträdet är fritt. Läs mer om aktiviteterna för allmänheten.

Läs mer om Scifest

Kontakta Scifest

Nyheter - Historisk filosofiska fakulteten